10 Myths About Introverts (Dutch Translation)

10 Myths About Introverts

10 Myths About Introverts (Dutch Translation)

Tien misverstanden over introverten
Introverten zijn mensen die van nature naar binnen gericht zijn. Ze halen energie uit hun eigen gedachten, overwegingen en gevoelens. Omgang met andere mensen daarentegen kost ze energie. Daarom zijn ze doorgaans liever alleen. Het is precies andersom als met extraverten. In de samenleving wordt extraversie echter gezien als een positieve eigenschap en introversie als een negatieve. Dit leidt vaak tot onbegrip. Een overzicht van tien misverstanden over introverten.

Introverten houden niet van praten
Dat is niet waar. Introverten praten niet tenzij ze iets te zeggen hebben. Ze houden gewoon niet van oppervlakkige gesprekken. Maar als je eenmaal begint over iets wat ze interesseert, kunnen ze eindeloos doorgaan.

Introverten zijn verlegen
Verlegenheid heeft niets te maken met introversie. Introverten zijn niet per se bang voor mensen. Ze hebben alleen een reden nodig om met iemand in gesprek te gaan. Ze gaan zelf geen gesprek aan enkel om een gesprek te hebben. Maar als je een introvert wilt spreken, begin gewoon.

Introverten zijn onbeleefd
Introverten zien vaak geen reden om ergens omheen te draaien met sociale beleefdheden. Ze willen gewoon dat iedereen echt en eerlijk is. Helaas is dat in veel situaties niet gewenst, waardoor introverten zich onder druk gezet voelen om zich aan te passen, wat ze als vermoeiend ervaren.

Introverten houden niet van mensen
Integendeel. Introverten waarderen de vrienden die ze hebben enorm. Maar ze kunnen hun echte vrienden op één hand tellen. Als je het geluk hebt dat een introvert je als zijn vriend beschouwt, heb je waarschijnlijk een trouwe bondgenoot voor het leven. Als je eenmaal hun respect hebt verdiend als zijnde iemand die er toe doet, ben je binnen.

Introverten houden er niet van om uit te gaan
Onzin. Introverten houden er alleen niet van om lang rond te blijven hangen. Ze nemen informatie heel snel in zich op en hebben het na niet al te lange tijd wel gezien. Dan zijn ze klaar om naar huis te gaan, om hun batterij weer op te laden en alles te verwerken. Het is trouwens van groot belang voor introverten om zich regelmatig te kunnen opladen.

Introverten willen altijd alleen zijn
Introverten voelen zich helemaal op hun gemak met hun eigen gedachten. Ze denken veel. Ze dagdromen. Ze werken graag aan oplossingen voor interessante problemen. Maar ze kunnen zich ook heel eenzaam voelen als ze niemand hebben om hun ontdekkingen mee te delen. Ze verlangen naar echt en openhartig contact met één persoon tegelijk.

Introverten zijn rare types
Introverten zijn vaak individualisten. Ze volgen niet de grote massa. Ze worden liever gewaardeerd om hun authentieke manier van leven. Ze zijn onafhankelijk in hun denken en bijgevolg tarten ze vaak de bestaande normen. Ze maken de meeste beslissingen niet op basis van wat populair is of trendy.

Introverten zijn afstandelijke nerds
Introverten zijn mensen die voornamelijk naar binnen gericht zijn. Ze besteden veel aandacht aan hun eigen gedachten en emoties. Dat wil niet zeggen dat ze niet in staat zijn hun aandacht te richten op wat er om hen heen gebeurt. Maar hun innerlijke wereld stimuleert en bevredigt ze gewoon veel meer.

Introverten weten niet hoe ze moeten ontspannen
Introverten ontspannen doorgaans thuis of in de natuur, niet op drukke openbare plaatsen. Het zijn geen sensatiezoekers of adrenalineverslaafden. Als er teveel herrie of gekakel om hen heen is, sluiten ze zich af. Hun hersenen werken nu eenmaal anders dan die van extraverten.

Introverten kunnen zichzelf veranderen in extraverten
Een wereld zonder introverten zou een wereld zijn met maar weinig wetenschappers, musici, kunstenaars, dichters, filmmakers, artsen, wiskundigen, schrijvers, en filosofen. Dat gezegd hebbende, er zijn vele technieken die een extravert persoon kan leren om met introverten om te gaan. (Inderdaad, de termen zijn hier bewust omgedraaid, om te benadrukken hoe bevooroordeeld onze samenleving is.)

Introverten kunnen zichzelf niet veranderen. Ze verdienen respect voor hun natuurlijke aard en hun waardevolle bijdragen aan de mensheid. Er zijn zelfs studies waaruit blijkt dat hoe hoger het intelligentiequotiënt (IQ) van een groep mensen is, hoe hoger het percentage introverten.

Het kan ontzettend vernietigend zijn voor een introvert om zichzelf te verloochenen en zich steeds maar weer aan te passen om mee te kunnen komen in een door extraverten overheerste wereld. Net als andere minderheden kunnen ook introverten zichzelf en anderen gaan haten vanwege hun anders-zijn.

Het kan niet zo zijn dat de last volledig op de schouders van introverten wordt gelegd en ze maar “normaal” moeten gaan doen. Extraverten moeten meer oog en respect krijgen voor introverten. En introverten moeten ook zichzelf meer respecteren.

===

Translation by Erik Meijering